Viktigt med bra syn till sjöss

Om det är något som jag har märkt av på senaste åren så är det hur synen förändras ju äldre man blir. Jag har aldrig egentligen ansett mig ha några större problem med min syn förutom att jag ibland har lånat till mig ett par läsglasögon när jag ska lösa korsord, men nu har jag fått rekommendationen att se efter om inte ett syntest vore på sin plats inom kort.

Naturen är så värd att se
Det är nog mest när jag ger mig ut i kajaken som jag känner att jag vill ha samma synupplevelser som jag hade förr i tiden. Kontrasterna idag är så långt ifrån desamma som jag minns att var när jag var yngre. Tanken på glasögon är dock fortfarande lite obekväm eftersom jag inte riktigt vet hur det skulle fungera när man ute på vattnet. Hur ser man till att skydda dom under de mer vågiga färderna liksom? Och hur agerar man om man skulle råka få vatten över hela sig så man absolut inte ser någonting? Och hur gör man för att undvika att tappa bort dom, för de kostar ju en del ändå.

Många häftiga funktioner på nätet
Jag kanske inte kan få alla svaren på en gång, men jag var ute och kikade lite på http://www.renoptik.se/ för att se om det kanske fanns lite mer svar där i alla fall, och det gjorde det. Jag hittade för det första ett bra utbud med färger och former som gjorde att jag kunde slippa det obehaget jag känt inför det. Sedan såg jag att man dessutom kunde låna hem glasögon och prova i lugn och ro. De hade även en möjlighet som gjorde att jag kunde ladda upp en bild på mig själv och prova glasögonen online. Superfränt.

Jag läste igenom villkoren lite och tror att jag ska börja med att prova hemma. Jag är som sagt inte fullt bekväm med det här ännu och då känns det skönt att få hålla det här privat en stund till. Förr eller senare måste jag ju börja använda de publikt också såklart, men jag håller på det så länge det går 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *