Snart dags för vinterförvaringen

Kajaksäsongen lider mot sitt slut, liksom den gör varje år. Trots det känns det ändå lite tomt när man vet att man inte kommer att kunna kajaka som man vill under flera månader. Jag har ju skrivit om det här tidigare, att det finns det som ändå fortsätter paddlandet under vintern, men själv har jag svårt att se tjusningen med det. Då är det bättre, enligt min mening, att ta in kajaken på vinterförvaring och sedan bygga upp förväntningarna inför nästa års kajaksäsong så att man är riktigt peppad när den drar igång. Vilket för oss in på ett ack så viktigt ämne för kajakägare: förvaring! Liksom andra typer av båtar är vinterförvaringen viktig för att undvika skador. Kajaker har där den fördelen att de inte är så stora och alltså inte behöver förvaras utomhus.

I stället gör jag som många andra: förvarar kajaken i garaget. Tack vare att mitt garage är hyfsat stort så får den, och övrig kajakutrustning, plats där utan några större problem. Det är ett mycket välisolerat varmgarage, så kajaken (och för all del bilen) mår bra där inne. Under sommaren har jag också gjort ytterligare en investering för att förbättra det hela. Tidigare har porten varit den svaga länken i garaget, vilket lett till höga uppvärmningskostnader. Så icke längre!

Jag gjorde helt enkelt det enda rätta och köpte en bra och välisolerad garageport. Den kommer från Sandöporten och jag måste erkänna att kvalitén är förvånansvärt hög med tanke på det rätt låga priset. Jag bestämde mig för en slagport på grund av att de är så stabila, och lätta att isolera. Inbrott vill jag ju inte råka ut för (har mycket värdefullt i garaget), och en slagport kändes som det mest inbrottssäkra alternativet. Jag gillar att den är så bastant som den är, vipportar och takskjutportar känns helt enkelt lite mesiga vid en jämförelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *