Ska man prova på flugvingarna?

Jag var ju för ett bra tag sedan och upptäckte det härliga Älvdalen i norra Dalarna, och ska jag vara helt ärlig så längtar jag faktiskt tillbaka dit, nästan oväntat mycket. Det var på många sätt och viss en perfekt miljö med en natur som slog det mesta andra jag någonsin sett, och att få glida runt med min kajak i Österdalälven var verkligen en njutning. Det som jag lärde mig när jag var där uppe var också att det finns så mycket mer man kan göra, och en sådan sak jag fick prova på var flugfiske.

Tränat hela året

Hela 2016 gick åt till att lära mig bemästra konsten att fiska med fluga, och jag upptäckte att jag tyckte att det var så roligt att jag till och med har börjat med att binda mina egna flugor. Det har helt enkelt blivit ett intresse hos mig som tagit mig med storm och när jag samtidigt är medveten om att en av mina favoritplatser i världen, Älvdalen, också kan erbjuda flugfiskekurser, så ser jag det som mitt absolut sista steg i att bli en fullfjädrad flugfiskare av rang. Att sedan säga att jag också tagit min ”examen” i Älvdalen är något jag kommer gotta mig åt resten av livet!

Så ni ska det mesta vara klart för att i vår åka till Älvdalen och ta de absolut sista stegen inför min framtid som ett riktigt proffs på flugfiske. Att jag dessutom kommer att kunna kombinera det hela med härliga turer med kajaken är knappast något som kommer att göra upplevelsen sämre, snarare kommer det med all säkerhet att betyda att jag spenderar några extra dagar där. Jag känner mig samtidigt helt övertygad om att jag dessutom kommer att sakna Älvdalen än mer när jag åker därifrån, så jag får verkligen se till att njuta av varje sekund som jag spenderar i detta paradis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *