Planering inför sommaren

Nu sitter jag så här i midvintermörkret och kylan och planerar inför sommaren. Kajakturer? Japp, massor av sådana, det kan jag lova. Men sådant kräver inte så mycket planerande egentligen. Vad jag planerar är någonting helt annat, ett simläger. Jag har börjat engagera mig en del i en lokal simklubb och på något vis har folk förtroende för mig. Inte visste jag att jag framstår som så pålitlig. Själv är jag bara en enkel motionssimmare, men klubben har viss ungdomssatsning, och därför ordnas varje år ett par simläger, ett mitt i vintern och ett på sommaren, och det är alltså sommarlägret som jag fått ansvar för.

Förena nytta med nöje
Jag har valt plats för vårt träningsläger i simning, Älvdalen Camping. Det finns många skäl till det, inte minst det faktum att de har en 50-metersbassäng. 50-metersbassänger är ovanliga i Sverige, men används till många tävlingar, så det är bra att ungdomarna får tillfälle att träna i en sådan. Det är skillnad på 25-meters och 50-metersbassänger, speciellt vad gäller saker som tajming. Allting omkring verkar också i det närmaste perfekt, med gym, trevligt stugboende och inte minst en miljö som är väldigt vacker. Och det är det där sistnämnda som gör Älvdalen Camping lite extra intressant för mig. ÄLVdalen!

Det finns ju en älv där, med möjlighet att paddla kajak. Så förutom att simma kommer vi att få möjligt att kajaka på Österdalälven. Nu vill jag direkt säga att det INTE är av den anledningen som jag valde Älvdalen Camping. Men det är definitivt en faktor som gör att jag tycker det är ett extra bra val. Jag har pratat med flera i simklubben som tycker att det verkar roligt, och mer än en har sagt att de vill prova på kajak. Det ser ut att kunna bli ett riktigt lyckat läger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *