Planer på ett förråd

När man har hus så samlar man på sig en massa saker i garage och förråd. Det beror delvis på att man har mer plats att samla på, men också på att man behöver mer saker i hus än vad man behöver i en lägenhet. Man behöver exempelvis en gräsklippare, det behöver man inte när man bor i lägenhet. Börjar man bli lite till åren vill man kanske ha en snöslunga också så att man slipper kämpa med snöskottning. Man kanske har en spark, två cyklar, trädgårdsredskap som krattor och räfsor, vattenslang och det ena med den andra. Det blir en hel del med andra ord, och trots att man då har både förråd och garage så blir det snabbt fullt ändå.

Jag har därför planerat att bygga ett förråd på tomten där man kan ha cyklar, gräsklippare och allt det där. Det blir inte så värst avancerat så mycket av det kommer jag att kunna göra själv, men vissa delar får jag hyra in en riktig snickare för. Det är ju ganska mycket runtomkring när man ska bygga, man får till exempel inte bygga för nära vägen eller för nära en granne, och så måste man ju ha bygglov för att ens få bygga. Jag tänkte kontakta Bostadsjuristerna så får vi se om de kan hjälpa mig med bygglov, bygganmälan, rådgivning inför byggstart och sådana saker. Det känns säkrare att ta sådant med någon som är oberoende än direkt med en hantverkare, för man vet ju aldrig om man råkar ut för ett fuskbygge…

Jag vill helt enkelt veta vad det är som gäller innan jag sätter igång att planera och kontakta snickare för offerter. Kunskap är makt, och speciellt när man har med hantverkare att göra. Jag låter kanske lite negativ, men jag har haft dåliga erfarenheter av hantverkare förr så jag vet hur viktigt det är att man är påläst själv och att inte lita blint på vad hantverkare lovar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *