Nyshoppat!

Inte all shopping handlar om att köpa roliga saker. Ibland måste man ju också köpa sådant som är lite tråkigt, men som gör att ens hem fungerar som det ska. Eller, som gör att ens hem fungerar bättre än det gjorde innan. Det behöver inte handla om stora och dyra saker som mikrovågsugnar eller diskmaskiner, utan även små billiga saker kan göra vardagen lite enklare. Många bäckar små blir en stor å och allt det där, ni vet. Bland det som inhandlades under senaste shoppingturen återfinns något som jag inte hade en aning om att det existerade: en skopklämma, något som kanske är världens smartaste uppfinning någonsin.

Om du har en hund eller katt eller annat husdjur så kommer du att älska skopklämmor. Det är nämligen precis vad det låter som: en klämma som har en skopa i ena ändan. Klämman är rätt så stor (finns i flera olika storlekar) och utmärkt att återsluta påsar med hundmat med. Det kan ju annars vara lite av ett problem. Men det är skopan som gör dem så finurliga. Den gör att man slipper hålla reda på skopor att servera hundmaten (eller kattmaten) med. Den finns alltid där när man behöver den. För var ärliga nu: har inte ni förlagt foderskopor någon gång? Det är numera ett minne blott. Foderklämmor, det är bra klämmor det!

Skopklämmor är bara ett av många exempel på små saker som man kan hitta när man är ute och shoppar som gör vardagslivet lite enklare. Jag har faktiskt gjort det till lite av en sport att försöka leta reda på sådana små fiffiga saker, och det finns många, många av dem. Saker som när man hittar dem verkar helt självklara, och man förundras över att inte ”alla” känner till dem och använder dem. Om jag på det här viset kan få någon annan att upptäcka skopklämmor så är jag nöjd!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *