Husets bästa rum

Om du måste välja vilket rum du gillar allra bäst i ditt hus, vilket väljer du då? Blir det kanske köket som ju brukar kallas för hemmets hjärta, där man äter mat och umgås. Eller blir det kanske vardagsrummet där man sjunker ner i den sköna soffan och tittar på något bra tv-program efter en lång dag. Sovrummet är också ett viktigt rum som man kan längta till när John Blund knackar på och där man ligger och drar sig på helgmorgnarna innan man kliver upp. Och vi får inte glömma badrummet som ju fyller en viktig funktion och som man inte skulle kunna tänka sig att vara utan.

Men om du frågar mig vilket rum som jag tycker är det bästa rummet i mitt hus så svarar jag utan tvekan: uterummet. Räknas det ens som ett rum då, kan man fråga sig. Och ja, det tycker jag absolut att det gör. Vårt uterum sitter ihop med huset och på sommaren använder vi det precis som alla andra rum i huset. Det är liksom som en förlängning av huset kan man säga, ett extra rum helt enkelt.

Faktum är att det är ett väldigt flitigt använt rum på sommaren. Om man bortser från sovrummet där man ju tillbringar en hel del tid i och med att man sover bort ungefär en tredjedel av sitt liv så är nog kanske uterummet vårt mest använda rum på sommaren. Vi äter där ute, gärna både frukost och middag, och vi sitter där på kvällarna istället för att sitta inne i vardagsrummet. Det är så härligt att man kan sitta där oavsett om det är solsken eller regn.

Ännu bättre hade det förstås varit om vi hade haft en vinterträdgård så att man kunde utnyttja uterummet året om, men då handlar det om lite andra pengar med tanke på att det ställer mycket högre krav på isolering och sådant, och det hade vi tyvärr inte rum för i vår budget. Men jag är ändå fantastiskt nöjd med vårt fina uterum från Uterumsmästarna – helt klart den bästa investeringen vi gjort till huset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *