Det bästa med kajak

Vad är det bästa med att paddla kajak? Det är en fråga som jag egentligen inte kan svara på, för det finns så mycket som är ”det bästa”. Att bara låta sig föras med strömmen utan att paddla, och titta på naturen, till exempel, eller att få upp riktigt hög fart där man nästan flyger fram på vattnet, och får ta i så att det känns. Eller… Ja nästan allting. Men en av de sakerna som är bäst med att ha kajak är när man INTE sitter i den utan befinner sig på torra land. Inte som nu på vintern, förstås, för det är ju mest.. tråkigt (även om det finns annat roligt att göra). Utan på sommaren. Det handlar om VART ens kajak kan ta en.

Ensam på en liten ö
Vad det hela handlar om är att när man paddlar där i sin kajak så kan man lätt hitta fina små öar att gå iland på, där man sedan kan ha en liten picknick. Under fina sommardagar så kan det vara en helt fantastisk upplevelse, där man känner sig så nära naturen som det bara är möjligt. Jag har flera olika små favoritöar som jag återkommer till, samtidigt som jag jämt och ständigt hittar nya. Under vår, sommar och tidig höst så brukar det bli många spännande picknickar i det gröna minsann! Den frihet som en kajak ger är oskattbar (mycket lättare att gå iland lite varstans, jämfört med en motorbåt eller segelbåt).

Det gäller dock att packa picknicken på ett bra sätt, så den inte blir blöt. Vatten har ju en tendens att leta sig in lite varstans i en kajak. Genom att använda plastpåsar, som försluts med klämmor, så kommer man undan en stor del av det lilla problemet, och kan koncentrera sig på att njuta av en sommarpicknick på en avlägsen liten ö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *