Därför älskar jag kajak

När jag får frågan vad det är som är så roligt med kajak brukar jag kontra med: Vad är inte roligt med kajak? Enligt mig är nämligen allt roligt. Man får komma ut i naturen, man får röra på sig, man får bli ett med vattnet. Man får färdas på ett sätt som är ganska olikt det man vanligtvis gör. Att glida fram över vattnet är en upplevelse som helt enkelt måste upplevas.

Jag gillar både att paddla i forsar och på stillsamma sjöar. Det beror lite på vilket humör man är på. Ibland vill man ha en utmaning och lite fart och fläkt, och ibland vill man bara vara ute på vattnet och njuta. Det är nästan som meditation när man hör skvalpet från paddeln och ser hur kajaken bryter vattenytan när man glider fram. Gryning och solnedgång är magiskt, och ibland är det till och med mysigt att vara ute när det regnar.

Så vad är bra med kajak? Allt!

kajak

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *