Dags att rusta upp huset inför vintern

Nu när termometern går ner mot blått är det hög tid att se till att värmen fungerar i huset. Sent 90-tal installerade jag bergvärme i huset. Det var en riktig kanoninvestering. Innan dess värmdes huset upp av direktverkande el som varken är bra för plånboken eller klimatet.

Tyvärr har den dagen kommit då den gamla värmepumpen måste bytas ut. Det är bara att bita i det sura äpplet och ringa in en bergvärmeinstallatör. Jag ska se till att göra det i veckan.

Klippa äppelträden

Jag har åtminstone fått ordning på trädgården redan. Träden är klippta. Jag har dessutom planterat några vårlökar som förhoppningsvis kommer att blomma när vi går mot ljusare tider igen. Det gäller att ha framförhållning!

Till sommaren funderar jag på att göra ordning på mitt gamla växthus igen. Det är härligt att kunna äta sina egenodlade grönsaker. Förr i tiden odlade jag alltid tomater och chili.

Ut på sjön

Än så länge går det faktiskt bra att paddla. Det biter lite i kinderna om man ger sig ut tidigt på morgonen, men det finns något uppfriskande med det också. Jag var ute och paddlade i helgen och passade på att ta med mig mitt fiskespö. Jag lyckades dra upp en riktigt fin abborre. Den serverades med smält smör och kokt potatis på kvällen. Ingen dålig lördagsmiddag.

Som jag har skrivit tidigare är jag inte en person som släpar ut kajaken även på vintern (det är bättre att ta en paus då tycker jag) men jag har faktiskt redan bestämt att jag ska ut i december. Det är så att vi ska anordna en liten luciatävling inom familjen i år. Det ska faktiskt bli riktigt roligt. Jag har sett till att träna lite extra den senaste månaden så jag känner mig i fin form. Barnbarnen kommer hit och ska också delta. Det är alltid kul när man kan göra en aktivitet tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *